3.Posuška desetka 2024. – 78 trkača i 164 djece

U organizaciji Atletskog kluba “Volim trčanje” iz Posušja održana je međunarodna natjecanje u trčanju 3.Posuška desetka 2024.

Okupilo se okoosamdeset trkača na glavnoj utrci na 10 kilometara, kao i 160 djece na dječjim utrkama.

Sve je započelo u 15:30 sati kada su sa startne pozicije u ulici Fra Grge Martića krenuli najmlađi natjecatelji podijeljeni u nekoliko kategorija i dionica od 200 do 600 metara koliko je varirala razdaljina do cilja pred zgradom Općine Posušje.

Pod nazivom “Trčimo zajedno!”, svako dijete bez obzira na poziciju pri prolasku kroz finiš je osvojilo medalju koja će sigurno biti lijepa uspomena, ali i poticaj za daljnja natjecanja u ovom sportu.

Od 17 sati krenula je i utrka za odrasle. Dionica duga 10 kilometara u širem gradskom području pružala se od navedene Fra Grgine ulice,  preko ulice Kralja Tomislava, Zagrebačke do Ričine pa preko Južne obilaznice do Mostarske ceste. Istovremeno se odvijala i štafetna utrka 2 puta 5 kilometara. Napor i vrelinu ljetnog sunca sudionicima su olakšali punktovi, odnosno volonteri koji su na tri lokacije dijelili osvježenje, voće i vodu. Za njihovu sigurnost pobrinuli su se djelatnici Policijske uprave Posušje koji su ih pratili duž cijele dionice, kao i volonteri koji su preusmjeravali vozače na alternativne cestovne pravce.

Glasnim povicima i pljeskom bodritelji su pozdravili prolazak pobjednika kroz cilj, ali i svih onih koji su se natjecali na ovogodišnjoj Posuškoj desetci. Po prolasku posljednjeg od njih kroz ulicu Fra Grge Martića gdje je bio kraj dionice i obrade rezultata, uslijedila je svečanost dodjele nagrada, medalja i poklona za najmlađe, a potom medalja, statua i novčanih nagrada za najbolje u utrci na 10 kilometara.

Čast uručivanja pripala je načelniku općine Posušje Anti Begiću.

Poredak prve tri žene:

1. Emina Alagić 40:10

2.Dijana Manđeralo 46:26

3. Anđela Talić 48:43

Poredak prva tri muškaraca:

1. Ante Pokrajčić 35:59

4. Vinko Sliško 37:39

5. Josip Martinović 37:48

Najbrži Posušanin i Posušanka: Boris Čamber i Ana Dumančić.

Ostale rezulatate možete vidjeti ovdje: 3.Posuška desetka 2024.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
> > >

Slične Objave

X
X