Sarajevo – 4.TRČIM, UŽIVAM, RECIKLIRAM – 169 trkača

Četvrta reciklažna utrka “Trčim-uživam-recikliram powered by Schüco” koju organizira Udruženje “Dečki u plavom” održala se danas, 23.04.2022. sa početkom u 10:00 sati.

U trci je sudjelovalo 169 trkača.

“Utrka je prošla zadovoljavajuće, to jeste, odlično. Skupili smo, umjesto planiranih 15 000 PET ambalaža, 16.022 komada PET-a i 496 aluminijskih limenki“, kazao je Lončar za Radiosarajevo.ba.

Pobjednik u muškoj kategoriji je Caleb Greenwich (19:54), a u ženskoj kategoriji Slađana Stamenković (22:38).

U kategoriji za muškarce, drugo mjesto osvojio je Zaim Šuman (21:26), a treće Sreto Krstić (21:30).

Kada je u pitanju ženska kategorija, drugo mjesto pripalo je Emini Alagić (23:27), dok je treću poziciju zauzela Josephine Mintel (23:27).

Radi se o projektu kojim ovo Udruženje želi ukazati na ekološke probleme u našem društvu, s akcentom na promjenu ponašanja kad je u pitanju reciklaža, potreba za recikliranjem, kao i mogućnosti zaštite okoliša putem recikliranja.

Organiziranjem prve utrke ovog tipa, Udruženje “Dečki u plavom” osiguralo je da se Sarajevo nađe među europskim gradovima koji organiziraju ovaj vid promocije ekološke osvještenosti.

“Mišljenja smo da će, osim promjene ponašanja u vezi sa ekologijom i potrebom reciklaže, ova utrka doprinijeti i intenzivnijoj i široj promociji Sarajeva, te ujedno promovirati zdrave životne navike i sport”, rečeno je iz ovog Udruženja.

Rezultati utrke: OVDJE

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
> > >

Slične Objave

X
X