Održana 1.Širokobriješka petica 2023. – 90 trkača na utrci

U organizaciji AK Volim trčanje“ jučer je u Širokom Brijegu održana 1.Širokobriješka petica 2023.

Kiša koja je padala cijeli dan nije spričila najhrabrijih 90 trkača da istrče ovu utrku.

U sklopu ove manifestacije održano je i proglašenje pobjednika druge sezone Lige Hercegovine 2023.

Pobjednik ovogodišnje Širokobriješke petice je Ivan Dračar vremenom 15:40.

Drugo mjesto osvojio je Caleb Greenwich vrijeme 15:58.

Treće mjesto osvojio je Ante Pokrajčić vrijeme 16:28.

Najbolja u ženskoj konkurenciji bila je Alma Hrnjić vrijeme 18:25.

Drugo mjesto osvojila je Emina Alagić vrijeme 19:18.

Treće mjesto osvojila je Dijana Manđeralo vrijeme 19:39.

Najbrža Širokobriježanka je Zora Matković, a najbrži Širokobriježanin je Filip Zovko.

Ovdje možete vidjeti ostale REZULTATE

Uz ovu utrku predviđen je i završetak druge sezone trkačke Lige Hercegovine 2023. koji je svečano obilježen jučer u Širokom Brijegu.

Nakon devet održanih kola (u Mostaru, Jablanici, Stocu, Ljubuškom, Neumu, Posušju, Konjicu, Tomislavgradu i Prozor-Rami) i zbroja osvojenih bodova prema unaprijed definiranim pravilima lige, pobjedu je u muškoj konkurenciji odnio Ante Pokrajčić, a u ženskoj, Anđela Talić.

Organizator je prvih pet trkačica u ženskoj i trkača u muškoj kategoriji nagradio pripadajućim statuama za plasman na kojima su ugravirana imena, utrke i broj osvojenih bodova.

Pobjednik Lige Hercegovine 2023., Ante Pokrajčić (658 bodova), višestruki je prvak BIH i RH u trčanju na 800m, 1500m i 4x400m, pobjednik više polumaratonskih, ali i kraćih utrka, te osvajač brojnih trkačkih postolja.

Drugo mjesto ove lige osvojio je prošlogodišnji pobjednik Jakov Andabak (611 bodova), perspektivni trkač koji se isticao na mnogim utrkama na 5km i osvajao prva mjesta.

Gabriel Kesić (553 boda) s najvećim brojem istrčanih utrka izborio se za treće mjesto ove godine dok je prošle godine bio drugoplasirani.

Na četvrtom mjestu našao se Ilija Jukić (520 bodova), prvak FBIH i trećeplasirani na prvenstvu BIH u polumaratonu. Prošlogodišnji juniorski prvak BIH u polumaratonu i aktualni na 10km,

Džemal Bukvić (498 bodova), više puta juniorski prvak BIH osvojio je peto mjesto lige.

Anđela Talić (643 boda), višestruka je prvakinja BiH u plivanju i akvatlonu, a uspješnom se dokazala i u cestovnom trčanju na utrkama različitih duljina pri čemu je osvojila brojna postolja.

Prošlogodišnja pobjednica, Antea Pavličević (577 bodova), pobjednica ove je godine osvojila drugo mjesto lige nakon mnogih trkačkih uspjeha.

Najmlađa BIH polumaratonka  Aneta Pavličević (550 bodova) zauzela je treće mjesto dok je prošle godine bila peta.,

Ivana Rozić (521 bod) izborila je četvrto mjesto lige, a posebno se istakla u ženskoj konkurenciji istrčavši najveći broj utrka lige.

Odbojkašica, Anđela Kasalo (504 boda), svojim je trkačkim rezultatima osvojila peto mjesto u ukupnom poretku. Uz manifestaciju dodjele nagrada i priznanja za Ligu Hercegovine 2023.

 

Zahvaljujemo se svima onima koji su dosada podržali ligu te pozivamo sve zainteresirane da se priključe novoj trkačkoj sezoni Lige Hercegovine u 2024. godini.

Ovdje možete vidjeti ostale REZULTATE

 

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
> > >

Slične Objave

X
X