NAJAVA: Prijave za 2.Posušku desetku 2023.

Atletski klub “Volim trčanje” drugu godinu za redom organizira natjecanje u trčanju pod nazivom “Posuška desetka”. Riječ je o natjecanju za koje su već počele prijave. Prijaviti se možete online na https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1856

Utrke će održati u više kategorija i uzrasta.

I ove godine imamo dječje utrke. Njih će biti nekoliko i djeca će biti organizirana prema starosnoj kategoriji, odnosno prema uzrastu. Za odrasle će biti organizirane dvije utrke: štafetna utrka za dva natjecatelja po pet kilometara i središnja utrka od deset kilometara, kazao je za radio Posušje Ante Pavličević iz Atletskog kluba „Volim trčanje“.

Staza kojom su prošle godine trčali odrasli je deset kilometara i išla je od središta grada te između kružnih tokova u Rastovači i na Ričini. Dok dječje utrke su središtem ulica grada. Za ovu godinu pak, ruta svih utrka prema sadašnjim planovima ostaje ista kao i prošle godine.

I ove godine, utrke će imati bogate nagrade, pogotovo u seniorskoj kategoriji trkača.

Nagradni fond za odrasle trkače je 2200 maraka. Za djecu su pak nagrade poklon paketi, kazao je Pavličević.

Važno je naglasiti i da se plaća kotizacija, odnosno startni paket. Ovo se odnosi na seniorsku konkurenciju, no ne i za dječje utrke.

Djeca ne plaćaju kotizaciju. Za odrasle cijena startnog paketa je 25 maraka i 40 maraka. U paketu od 25 KM svi trkači će dobiti startni broj, finišersku medalju, dobit će elektronsko mjerenje vremena i poklon pakete naših sponzora. Paket od 40 KM uključuje pored navedenog i jednu posebnu majicu s logom „Volim trčanje“, naglasio je Pavličević.

Podsjetimo, natjecanje u trčanju „Posuška desetka“ prvi put se održalo u lipnju prošle godine. Bilo je to prvo natjecanje u trčanju u Posušju koje je okupilo oko 70 trkača iz čak četiri zemlje i 140 djece svih uzrasta.

 

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
> > >

Slične Objave

X
X