ATLETSKI KLUB „VOLIM TRČANJE“ ORGANIZIRA UTRKE U POSUŠJU I NEUMU

Opet ista ekipa, opet isti članovi na okupu i prijateljstvo koje vežu veliki projekti i rast na tome putu. Još u jeku pandemije Covid-19, imali smo u vidu brojne nove planove i zamisli. S obzirom na to kako su se brojne utrke  u našem okruženju ugasile ili su skoro ugašene, nastala je naša ideja za pokretanjem novih. Stoga smo odlučili pokušati sa već uhodanom ekipom oko Atletskog kluba “Volim trčanje“ dignuti naše utrke na još veću razinu i stvoriti raznovrsniju ponudu. Ove godine nam je bio cilj uz Ramski polumaraton i Jablanički polumaraton pokretanje Posuške desetke, kao i Neumske desetke. Idemo ka cilju osnivanja Trkačke lige Hercegovine. Nadamo se da će se u ovaj projekt uključiti i druge organizacije jer nas veže ista ljubav, ljubav prema trčanju.

Svjesni smo činjenice, kako nije lako doći u mjesta koja nemaju kulturu trčanja i pri tome pokrenuti značajne projekte i zagovarati zdravi način života. To se prvenstveno odnosilo na realizaciju novih utrka na području Hercegovine.

 

 

                                                              1.Posuška desetka 2022.

 

Posušje je mjesto smješteno u središtu Hercegovine, sa blizinom moru i RH. Njegove prirodne ljepote nude poseban ugođaj trkačima. Stoga smo osmislili utrku, kojoj će malo tko moći odoljeti.

1.Posuška desetka 2022.  planirana je 18.6.2022. Utrka se proteže prekrasnom prirodom i bogatom okolinom koju pruža posuška trasa. U sklopu ove manifestacije nudimo dvije utrke: utrka od 10km, štafetna utrka ( 2 trkača po 5km) i utrka za naše najmlađe trkače-dječja utrka od 600m. Start i cilj  utrke su u blizini općine i gradskog parka. Trči se ulicama Posušja. Utrka je vrlo zahtjevna što je poseban izazov za sve trkače. Očekujemo veliki broj trkača iz BiH i RH, a posebno stanovnika Posušja. Limit utrke je 1:30h. Stoga je ovo prilika i za mnoge amatere za istrčati utrku. Također, ova utrka je i prilika trkačima za bolje upoznavanje grada Posušja i njegovih znamenitosti.

Link za prijave: OVDJE

 

                                                      1.Neumska desetka i akvatlon 2022.

 

Jedno od naših najljepših mjesta na jugu Hercegovine sa izlazom na Jadransko more, dobio je dvije međunarodne sportske manifestacije u sklopu 1. Neumske desetke i akvatlona 2022. Ove dvije usko povezane discipline-trčanje i kombinacija plivanja i trčanja, mnogo će amatere i profesionalce, iz BiH i šire potaknuti na sudjelovanje u ovom događaju. Pomno smo birali i datume za navedene utrke-11.6.2022. je datum održavanja 1. Neumske desetke i akvatlona 2022. U sklopu ove međunarodne manifestacije nudimo dvije utrke i akvatlon: utrka od 5km, utrka od 10km i akvatlon od 500m plivanja i 5km trčanja.

Skoro cijela utrka prati morsku obalu, što daje poseban ugođaj trkačima i uljepšava ovu stazu trčanja. Ono što pruža poseban značaj ovoj utrci je jedinstven start utrke-s plaže. Cijela ruta je uglavnom ravna, što pridonosi našim trkačima u popravljanju njihovih osobnih rekorda.

Već pri samom otvaranju prijava vidimo veliku zainteresiranost za akvatlon koji je u BiH prošle godine, službeno dobio prvu utrku u Prozor-Rami. Smatramo kako će mnogi ovaj događaj iskoristiti i za turistički posjet Neumu.

Link za prijave: OVDJE

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
> > >

Slične Objave

X
X